Bu makale English dilinden yapay zeka ile çevrilmiştir. Bazı ayrıntılar tam olarak doğru olmayabilir.
Hesabımı nasıl silerim?
Son güncelleme: 13 Aug 2026
G2G’deki deneyiminizden keyif almaya devam etmenizi umuyor olsak da, ara vermek veya hesabınızı kapatmak isteyebileceğinizi anlıyoruz.
Hesabınızı devre dışı bırakmak veya kalıcı olarak silmek istiyorsanız, lütfen aşağıdaki talimatları izleyin.
Hesap Silme Gereksinimleri
Hesap silme talebinde bulunabilmeniz için aşağıdaki koşulların sağlanmış olması gerekir:
- Devam eden teslimat uyuşmazlığı bulunmamalıdır
- Doğrulama veya işlem aşamasında olan sipariş bulunmamalıdır — tüm siparişler eksiksiz olarak tamamlanmış olmalıdır
- Herhangi bir ödeme uyuşmazlığı bulunmamalıdır
- Bekleyen ödeme bulunmamalıdır
14 Günlük Cayma Süresi
- Silme talebi gönderdiğinizde, kararınızı geri alma için 14 gününüz olacaktır
- 14 günün sonunda hesabınız ve ilişkili tüm verileriniz kalıcı olarak silinecektir
- Silme işleminin tamamlanması 2 güne kadar sürebilir
- G2G, yasal ve vergisel yükümlülükler gereği işlem verilerini saklayacaktır
PC Kullanıcıları İçin
- Hesabınızı silmek için lütfen G2G Müşteri Desteği ile iletişime geçin
- Şunları sağlamanız gerekecektir:
- G2G hesabınızla bağlantılı e-posta adresi
- Hesap silme talebinizin nedeni
- Kayıt olurken kullandığınız aynı e-posta adresini veya hesabı kullandığınızdan emin olun
- Farklı bir e-posta adresiyle destek ekibiyle iletişime geçerseniz, kimlik doğrulaması talep edebiliriz
Mobil Uygulama Kullanıcıları İçin
- Hesabınızı doğrudan mobil uygulama üzerinden silebilirsiniz
- Müşteri desteğiyle iletişime geçmenize gerek yoktur