Овај чланак је преведен помоћу вештачке интелигенције са English језика. Неки детаљи можда нису савршено тачни.
Kako da izbrišem svoj nalog?
Последње ажурирање: 13 Aug 2026
Iako se nadamo da ćete i dalje uživati u korišćenju G2G-a, razumemo da biste možda želeli da napravite pauzu ili zatvorite svoj nalog.
Ako želite da deaktivirate ili trajno obrišete svoj nalog, pratite uputstva u nastavku.
Uslovi za brisanje naloga
Možete podneti zahtev za brisanje naloga samo ako su ispunjeni sledeći uslovi:
- Ne postoje aktivni sporovi oko isporuke
- Ne postoje porudžbine na verifikaciji ili u obradi — sve porudžbine moraju biti u potpunosti završene
- Ne postoje sporovi oko plaćanja
- Ne postoje neizmirena plaćanja
Period odlaganja od 14 dana
- Nakon što podnesete zahtev za brisanje, imate 14 dana da poništite tu odluku
- Posle 14 dana, vaš nalog i svi povezani podaci biće trajno obrisani
- Proces brisanja može potrajati do 2 dana
- G2G će zadržati transakcione podatke u skladu sa zakonskim i poreskim obavezama
Za korisnike računara
- Za brisanje naloga, kontaktirajte G2G korisničku podršku
- Potrebno je da navedete:
- Adresu e-pošte povezanu sa vašim G2G nalogom
- Razlog vašeg zahteva za brisanje naloga
- Obavezno koristite istu adresu e-pošte ili nalog kojim ste se prvobitno registrovali
- Ako kontaktirate podršku koristeći drugu adresu e-pošte, možemo zahtevati proveru identiteta
Za korisnike mobilne aplikacije
- Nalog možete obrisati direktno u mobilnoj aplikaciji
- Nije potrebno kontaktirati korisničku podršku