Оваа статија е преведена со вештачка интелигенција од English. Некои детали може да не се сосема точни.
Како да ја избришам мојата сметка?
Последно ажурирано: 13 Aug 2026
Иако се надеваме дека ќе продолжите да уживате во вашето искуство на G2G, разбираме дека можеби ќе посакате да направите пауза или да го затворите вашиот профил.
Доколку сакате да го деактивирате или трајно да го избришете вашиот профил, следете ги инструкциите подолу.
Услови за бришење на профил
Може да побарате бришење на профил само ако се исполнети следниве услови:
- Нема тековни спорови за испорака
- Нема нарачки во верификација или обработка — сите нарачки мора да бидат целосно завршени
- Нема спорови за плаќање
- Нема неисплатени долгови
Грејс-период од 14 дена
- Откако ќе поднесете барање за бришење, ќе имате 14 дена да ја повлечете одлуката
- По 14 дена, вашиот профил и сите поврзани податоци ќе бидат трајно избришани
- Процесот на бришење може да потрае до 2 дена за да се заврши
- G2G ќе ги задржи трансакциските податоци како што е потребно согласно законските и даночните обврски
За корисници на компјутер
- Ве молиме контактирајте ја Корисничката поддршка на G2G за да го избришете вашиот профил
- Ќе треба да ги наведете:
- Адресата на е-пошта поврзана со вашиот G2G профил
- Причината за вашето барање за бришење на профилот
- Погрижете се да ја користите истата адреса на е-пошта или истиот профил со кој првично сте се регистрирале
- Ако контактирате со поддршката користејќи различна адреса на е-пошта, можеме да побараме потврда на идентитетот
За корисници на мобилната апликација
- Можете да го избришете вашиот профил директно во мобилната апликација
- Нема потреба да контактирате со корисничката поддршка