Αυτό το άρθρο μεταφράστηκε με AI από English. Ορισμένες λεπτομέρειες μπορεί να μην είναι απολύτως ακριβείς.

Απενεργοποιήστε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων στη συσκευή παιχνιδιών σας

Τελευταία ενημέρωση: 26 Aug 2026

Ανάλογα με τη συσκευή και το λειτουργικό σας σύστημα, η διαδικασία απενεργοποίησης του διπλού ελέγχου ταυτότητας (γνωστού και ως έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων ή επαλήθευση σε 2 βήματα) μπορεί να διαφέρει. Ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες ανάλογα με τον τύπο της συσκευής σας:

iOS (Συσκευές Apple)

Αν το Apple ID σας δημιουργήθηκε με χρήση του iOS 10.3, macOS Sierra 10.12.4 ή νεότερης έκδοσης, δεν μπορείτε να απενεργοποιήσετε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων.
Αν το Apple ID σας δημιουργήθηκε με παλαιότερη έκδοση, ενδέχεται να έχετε τη δυνατότητα να τον απενεργοποιήσετε.

Βήματα για την απενεργοποίηση του ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων

  1. Μεταβείτε στη σελίδα λογαριασμού Apple ID (Apple ID account page) και συνδεθείτε.
  2. Στην ενότητα Ασφάλεια, κάντε κλικ στο Επεξεργασία.
  3. Κάντε κλικ στο Απενεργοποίηση του ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων.
  4. Δημιουργήστε νέες ερωτήσεις ασφαλείας και επαληθεύστε την ημερομηνία γέννησής σας για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία.

Αν η επιλογή απενεργοποίησης του ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων δεν εμφανίζεται, τότε αυτή η λειτουργία είναι μόνιμα ενεργοποιημένη και δεν μπορεί να απενεργοποιηθεί.

Αν ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων ενεργοποιήθηκε χωρίς την άδειά σας

Ελέγξτε το email σας (που συνδέεται με το Apple ID σας ή με τη διεύθυνση διάσωσης) για το email επιβεβαίωσης εγγραφής.

  • Μεταβείτε στο κάτω μέρος του email και κάντε κλικ στο Απενεργοποίηση του ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων.
  • Αυτός ο σύνδεσμος ισχύει για 14 ημέρες από τη στιγμή της εγγραφής.

Android (Λογαριασμός Google)

Για να απενεργοποιήσετε την επαλήθευση σε δύο βήματα για τον λογαριασμό σας Google:

  1. Μεταβείτε στις Ο λογαριασμός μου > Ασφάλεια > Σύνδεση στο Google > Επαλήθευση σε 2 βήματα ή επισκεφθείτε τη διεύθυνση https://myaccount.google.com/security
  2. Συνδεθείτε χρησιμοποιώντας το email σας, τον κωδικό πρόσβασής σας και τον κωδικό επαλήθευσης (αν σας ζητηθεί).
  3. Επιλέξτε Απενεργοποίηση δίπλα στην επιλογή "Επαλήθευση σε 2 βήματα".
  4. Θα εμφανιστεί ένα αναδυόμενο παράθυρο επιβεβαίωσης. Κάντε κλικ στο OK για επιβεβαίωση.

Αν χρησιμοποιείτε λογαριασμό παιχνιδιού που είναι συνδεδεμένος είτε με υπηρεσίες Apple είτε με υπηρεσίες Google, αυτές οι ρυθμίσεις θα επηρεάσουν τον τρόπο με τον οποίο συνδέεστε σε παιχνίδια ή υπηρεσίες σε όλες τις συσκευές σας.

Σας βοήθησε αυτό το άρθρο;