Ovaj članak je AI-preveden sa English. Neki detalji možda nisu savršeno tačni.
Kako da izbrišem svoj račun?
Zadnje ažurirano: 13 Aug 2026
Iako se nadamo da ćete i dalje uživati u iskustvu na G2G-u, razumijemo da biste možda željeli napraviti pauzu ili zatvoriti svoj račun.
Ako želite deaktivirati ili trajno izbrisati svoj račun, slijedite upute u nastavku.
Uslovi za brisanje računa
Zahtjev za brisanje računa možete podnijeti samo ako su ispunjeni sljedeći uslovi:
- Nema otvorenih sporova oko isporuke
- Nema narudžbi koje su u fazi verifikacije ili obrade — sve narudžbe moraju biti u potpunosti dovršene
- Nema sporova oko plaćanja
- Nema neizmirenih uplata
Period odgode od 14 dana
- Nakon što podnesete zahtjev za brisanje, imate 14 dana da poništite tu odluku
- Nakon 14 dana, vaš račun i svi povezani podaci bit će trajno izbrisani
- Proces brisanja može potrajati do 2 dana
- G2G će zadržati transakcijske podatke kako bi ispunio zakonske i poreske obaveze
Za korisnike na računaru
- Molimo vas da kontaktirate G2G korisničku podršku radi brisanja računa
- Morat ćete dostaviti:
- Adresu e-pošte povezanu s vašim G2G računom
- Razlog za vaš zahtjev za brisanje računa
- Obavezno koristite istu adresu e-pošte ili račun s kojim ste se prvobitno registrovali
- Ako kontaktirate podršku koristeći drugu adresu e-pošte, možemo zatražiti verifikaciju identiteta
Za korisnike mobilne aplikacije
- Svoj račun možete izbrisati direktno unutar mobilne aplikacije
- Nije potrebno kontaktirati korisničku podršku