Centrum pomocy
Wyślij zgłoszenie

Ten artykuł został przetłumaczony automatycznie z języka English. Niektóre szczegóły mogą nie być w pełni dokładne.

Oferty wycofania z rynku od nieaktywnych sprzedawców

Ostatnia aktualizacja: 30 Aug 2026

Wprowadzenie

Usuwanie ofert z listy sprzedawców nieaktywnych jest ważną funkcją, której celem jest utrzymanie jakości i aktualności ofert na platformie G2G. Proces ten pomaga zapewnić kupującym dostęp wyłącznie do aktywnych, aktualnych ofert, a jednocześnie zachęca sprzedawców do pozostawania zaangażowanymi w korzystanie z platformy.

Jak to działa

1. Definicja nieaktywności

Sprzedawca jest uznawany za nieaktywnego, jeśli nie zalogował się do swojego konta G2G przez określony czas.

2. Usuwanie ofert zależnie od usługi

Proces usuwania ofert opiera się na typie usługi. Każda kategoria usług ma własny próg nieaktywności, po którego przekroczeniu oferty są automatycznie usuwane:

Czas nieaktywności Dotyczy usług
3 dni Waluta do gier
7 dni Konta, coaching, boosting, przedmioty, skórki
30 dni Doładowania, karty podarunkowe, gry wideo, oprogramowanie i aplikacje, doładowania telefonu

3. Powiadomienie z wyprzedzeniem

Sprzedawcy otrzymają przypomnienie e-mail 3 dni przed planowanym usunięciem ich ofert z powodu nieaktywności.
Na przykład, jeśli próg usunięcia wynosi 30 dni, a sprzedawca był nieaktywny przez 27 dni, otrzyma wiadomość e-mail z prośbą o zalogowanie się i utrzymanie swoich ofert.

4. Wyjątek dla ofert OpenAPI

Oferty obsługiwane za pomocą integracji OpenAPI są wyłączone z usuwania.
Jeśli sprzedawca ma zarówno oferty OpenAPI, jak i nie-OpenAPI w ramach tej samej usługi, ocenie pod kątem nieaktywności będą podlegać wyłącznie oferty nie-OpenAPI.

5. Wpływ przyszłych zmian zasad

Jeżeli G2G w przyszłości zaktualizuje ustawienia czasu nieaktywności:

  • Nowe zasady zostaną natychmiast zastosowane do użytkowników zalogowanych w momencie zmiany.
  • Użytkownicy, którzy są wylogowani w momencie zmiany, pozostaną objęci dotychczasowymi zasadami do czasu ponownego zalogowania.
  • Po zalogowaniu nowe ustawienia czasu będą od tego momentu obowiązywać dla ich konta.
Czy ten artykuł był pomocny?